NaturLitt Malmö

NaturLitt Malmö

NaturLitt Malmö är ett litterärt program som knyter samman litteraturen med klimatet. Under hösten arrangerar vi tio publika litteraturevenemang runt om i Malmö som handlar om miljö, hållbarhet och natur ur olika perspektiv. Vi bjuder på allt från skrivarnäste om fåglar för de minsta till sopplunch med föreläsning om klimatsmart matlagning. Vi går på djupet med den senaste akademiska trenden ekopoetik, och vi bjuder ungdomar på skrivarworkshop om apokalyps och sopor.

 

NaturLitt Malmö finansieras av Malmö Stad och vi samarbetar med personer, organisationer och företag som engagerar sig i miljön och skapar skillnad. Vi vill också öka medvetenheten om vad du själv kan göra för att bidra till ett bättre klimat, och vi vill självklart lyfta alla de författare i Sydsverige som inom olika genrer skriver om miljö, hållbarhet och vår fina stadsnatur.


Ibland är ökad kunskap den bästa och roligaste vägen att gå – så varför inte följa med oss på en stilla fågelpromenad runt Pildammarna i augusti? Eller kom och lyssna till ett djuplodande samtal om havet på Ribban?


Du hittar hela programmet här.


Hjärtligt välkomna till NaturLitt Malmö

hälsar Gabriella Håkansson

Gabriella Håkansson är initiativtagare och programansvarig för NaturLitt Malmö. Hon är författare, essäist och litteraturkritiker på Sydsvenska Dagbladet. Fritiden tillbringas i kolonistugan eller ägnas åt fågelskådning runt om i hela Skåne.